Bittrare än döden

Bittrare än döden av systrarna Grebe och Träff sträckläste jag under en helg. Detta är andra boken i en serie där terapeuten Siri Bergman och hennes kollegor på mottagningen står i centrum.

I Bittrare än döden ska Siri och hennes kollega och bästa vän Aina leda en självhjälpsgrupp för våldsutsatta kvinnor. I denna fiktiva men tyvärr verklighetsinspirerade historien tas många levnadsöden upp som får det att knyta sig i magen på mig. I samma period som gruppen håller sina möten blir Tilda, 5 år, moderslös. Hon blir vittne till hur hennes mamma sparkas ihjäl av en man. Kvinnorna i gruppen och Tildes öde flätas sakta men säkert samman. Tyvärr tycker jag inte att denna historia håller ända fram, den är gripande och engagerande under läsandets gång och även om upplösningen är delvis oväntad känns det abrupt och många trådar hänger lösa. Det börjar riktigt bra men författarna lyckas inte knyta ihop denna del av historien på ett vettigt sätt.

Parallellt med dessa historier utvecklas även Siris privatliv och det är denna del av historien som jag har störst behållning av. Jag tycker om Siri som är så kompetent när det gäller sitt jobb och så mänskligt handfallen när det kommer till hennes privatliv. Det är tack vare min nyfikenhet angående Siri, hennes liv, tankar, lilla hus vid havet och kollegor som jag med största sannolikhet kommer att läsa den tredje boken i serien Innan du dog som nyss kommit ut. Men det får vänta.

 

One thought on “Bittrare än döden

  1. Pingback: Min sommarläsning | www.ordblogg.se

Comments are closed.