Vända blad

Vända blad av Julie Jézéquel hade jag sett fram emot att läsa. Den var bra men inte alls som jag tänkt mig.

 

Vända blad handlar om Clara. Hon har jobbat om manusförfattare och varit väldigt framgångsrik. Tills den dagen hon välter ett skrivbord över sin producent. Sen blir det stört omöjligt för henne att få något mer jobb som manusförfattare. Men försörja sig måste man ju så med hjälp av sin bror skapar hon en hemsida där hon erbjuder sina tjänster som spökskrivare. Men jobbet som spökskrivare blir inte riktigt som hon tänk sig, hennes första klient Bertrand Rosier vill inte att hon skriver om hans verklig liv utan istället att hon hittar på ett nytt liv åt honom.

Vända blad är en snabbläst bok som är underhållande medan läsningen pågår. Det är hyfsat intressant att följa Clara begränsade liv (bestående främst av tonårssonen, vänninan och hennes nya klient Bretrand).  Men jag tycker mig inte finna något direkt djup i den vilket nog är en av orsakerna till att berättelsen försvinner ur mitt medvetande ganska snart efter att boken är utläst.

Skulle tro att boken passar bra om semesterläsning då den inte kräver full koncentration.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three + 6 =