Himmeldal eller helvete

Himmelsdalen av Marie Hermansson är ett bra tips på påskläsning! Historien är en lättläst, bladvändare som jag sträckläste under en dag.

Upptakten till boken är att Daniel ska hälsa på sin tvillingbror Max som är inlagd på en klinik i de schweiziska alperna. Max är där för att han har vissa psykiska problem och behöver vila upp sig i en lugn och harmonisk miljö. Bröderna har trots sitt tvillingskap aldrig haft någon nära relation men Daniel väljer trots vissa olust känslor att hälsa på sin bror. Max har dock en baktanke med broderns besök. Hans ska be Daniel om en tjänst, att under ett par dagar ta hans plats på kliniken medan han uträttar några ärenden i den verkliga världen.

Jag upplever som början av boken som ganska seg och lite av en transportsträcka, sen kommer berättelsen igång utvecklas till en obehaglig historia i sann Hermanssonanda och sen mot slutet så tycker jag att den tappar lite igen. Slutet känns lite för enkelt på något sätt. Jag blir inte så imponerad av språket men när historien flyter är det något som spelar mindre roll.

Det är en klurig bok som tar oväntade vändningar, rekommenderas som påskläsning

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty + 4 =