Mitt litterära resesällskap

Under vistelsen i Istanbul var det främst tre böcker jag läste:

IQ84 Första boken av Murakami som jag verkligen fastnade för. Riktigt bra och nu längtar jag efter att läsa både andra och tredje boken.

På ipoden hade jag med Bastarden från Istanbul av Elif Shafak. Som överträffade min förväntningar. Jag trodde att boken skulle vara svårläst och krånglig men det var den absolut inte. Bastarden från Istanbul är en engagerande historia med ett färgstarkt persongalleri som på ett relevant sätt för berättelsen ger kunskap om Turkiet i dag och till viss del landets histora.  Dessutom är det en riktigt bra kombination att läsa en bok som delvis utspelar sig i dagens Istanbul när man samtidigt har möjlighet att bekanta sig med platsen i verkligheten. Genom Bastarden från Istanbul har jag fått upp ögonen för Elif Shafak författarskap och jag tror att jag kommer att läsa mer av henne framöver!

Även guideboken från Lonley Planet har varit läsvärd. Encounter Istanbul är en kortfattad guidebok och ibland hade jag önskat mer info. Men den ger relevant information och räcker ändå ganska långt. Dessutom är den lagom stor att ta med sig under resan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty − nine =