Ya Ya-flickorna_filmen

Omedelbums efter att Ya ya flickornas gudomliga hemligheter var utläst hyrde jag filmen med samma namn.

Detta var en film som faktiskt lyckats väl i sin omvandling från bok. Filmen höll sig till ursprungshistorien men själva upplägget var modifierat för att passa filmformatet bättre vilket jag tycker är strålande!

Problemet som nästan alltid uppkommer när bok blir film är att man har så mycket mer information när man läst boken än vad som får plats i filmen. Så  även denna gång. En del av historien går helt enkelt förlorad. Vad de heller inte lyckats så bra med var att fånga känslan av den amerikanska södern, i boken var värmen, musiken, maten och smakerna ett tydligt och levande inslag, något som tyvärr gått förlorat i filmatisering. Men på det stora hela hade de ändå lyckats bra.

Sandra Bullock passade bra i rollen som Sidda och Ya ya flickorna som pensionärer spelades av ett gäng starka kvinnor (Maggie Smith, Shirley Night, Fionnula Flanagan och Ellen Burstyn) som passade strålande i dessa roller!

En mysigt måbra film för en söndagskväll!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × five =