REAböcker 2012

I år har jag handlat alla reaböcker på nätet. Jag var runt och tittade i några fysiska bokhandlar men jag hittade inget av intresse. Även om jag är ett stort fan av internetbokhandlar så tycker jag att det är ganska tråkigt att bokrean har blivit så urvattnad. Jag minns när det var en riktig fest att gå på bokrean, då hittade jag alltid massor av böcker om jag ville ha.  I år hittade jag inte lika många och de jag hittade klickade jag hem från soffan. Nu  tar vi oss en närmare titt på mina reaböcker!

Böcker som förändrade världen – jag har alltså inhandlat en bok om böcker, det är boknörderi på hög nivå…Men så intressant!

 

Ett hem för själen – en fotobok om Ellen Keys hem Strand

De från norr kommande leoparderna – den enda av Bodil Malmstens loggböcker som jag saknade. Så nu är samlingen komplett!

Jag har varit ett Gavaldafan sedan jag läte Tillsammans är man mindre ensam och En dag till skänks har jag haft ögonen på sen den kom ut. Mycket för dess minifina format. Nu är jag väldigt nöjd med att både ha den i min ägo och att få läsa den.

Än så länge har jag endast bläddrat igenom Istanbul ett paradis för matälskare och kan konstatera att bilderna i boken inte är så fina vilket är synd och sänker helhetsintrycket. Men att boken som sådan är ganska trevlig och informativ.

 

JCO är en av mina bästa författare, hennes bokproduktion är hur stor som helst och ganska ojämn, men när hon är bra är hon bäst. Och tillräckligt många av hennes böcker är så bra läsupplevelser att jag ska vara nyfiken på människan bakom. Genom denna bok hoppas jag få en liten glimt.