Tillbakablick: Februari 2011

Februari 2011 var månaden då vi planerade en resa till Tokyo som blev inställd och ersatt med en resa till New York. Men att Japan var på tapeten märks när det gäller läsandet. Jag köpte och lånade massor med böcker om Japan och Tokyo.

Jag läste halva En geishas liv av  Kiharu Nakamura med den var kass och jag orkade inte läsa ut den. Bättre var ungdomsboken Skicka vidare av Hiroshi Ishizaki. Jag bekantade mig med Japans historia med hjälp av Japans historia  av Ingemar Ottosson och Thomas Ekholm. Informativ men lite tråkig. Jag blev inte helt övertygad av Tokyo natt av Elin Lindqvist.

Döden på en blek häst var både originell och intressant, men höll inte riktigt hela vägen. Jag tyckte att den tappade på slutet. Men  helt klart läsvärd.

Den sjätte gudinnan av Karin Alfredsson utspelade sig i Indien och var både spännande och oroande.

Offerrit av Johannes Källström föll mig inte alls i smaken men jag imponerades av hans sätt att skapa en läskig stämning.

Jag läste boken Tusen gånger starkare och såg filmen. Gör det du också!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 − 2 =