Panganinikontraktet

När det kom till kritan blev jag inte så imponerad av Hypnotisören, Lars Keplers första bok. Trots det valde jag att lyssna på Keplers andra bok Panganinikontaktet som ljudbok.

Även denna bok handlar kommissarien Joona Linna och ett svårt fall. En kvinna hittas död på en fritidsbåt, en man hittas hängd i sin lägenhet och utifrån dessa händelser utvecklas en historia med många infallsvinklar i en rasande fart.

Boken är snabb, spännande och filmiskt skriven. Det är lätt att hänga med i storyn då många händelse återberättas, något jag uppskattar när jag lyssnar på en ljudbok och inte alltid är helt fokuserad på historien men ogillar när jag läser en bok. Spänningen byggs upp så till den grad att det i min mening blir omöjligt att levererar ett fullgott slut. Det blir samma känsla som när jag läst Hypnotisören. 

Slutsatsen är att Panganinikontraktet var spännande så länge  den varade men lämnade inte mycket efter sig när den väl var slut.

 

 

1 thought on “Panganinikontraktet

  1. Jag har ännu inte läst någon av dem. Men då vet jag att jag ska börja med Paganinikontraktet om jag blir sugen på att testa Kepler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four − three =