Jag ska fånga en ängel

Jag ska fånga en ängel av Håkan Östlundh beskrivs som en spännande och brännande aktuell samtidsroman. Perfekt det låter som en bok för mig, tänker jag  och börjar lyssna på som ljudbok. Problemet är att jag aldrig fastnar, förstår varken vart den vill komma eller vad den vill säga. När det visar sig att inte hela boken finns på min ipod är jag inte tillräckligt intresserad av historien för att lösa problemet. Så jag lyssnar inte klart på boken och jag undrar inte ens hur den kommer att sluta. Jag kan konstatera att detta inte var en bok för mig.

Men vad handlar den då om?

Två huvudpersoner, Paul som är polis och frånskild, Ylva som är förläggare och gift. De inleder ett förhållande som givetvis blir mer komplicerat än det var tänkt. Parallellt med deras relation får läsaren följa Ylvas liv som förläggare och ett fall som Paul jobbar med. En oengagerad redogörelse,då det  tyvärr är så jag upplever boken.

Kanske ska jag ge Östlundh en chans till, läsa hans serie om kriminalpolisen Fredrik Boman?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

7 − three =