Slutet på Mr Y

Den märkligaste, mest skruvade, läskiga och intressanta bok jag läst i sommar är Slutet på Mr Y av Scarlett Thomas. Hon kan mycket väl bli en av mina favoritförfattare. Tänkte bara att jag ska läsa något mer av henne innan jag bestämmer mig…

Boken har världen finaste omslag och handlar om Ariel Manto. Ariel är doktorand och forskar bland annat på 1800-tals författaren Thomas E.Lumas. Hennes forskning försvåras av att hennes handledare Burlem har försvunnit utan att lämna ett spår efter sig. Lumas har skrivit boken Slutet på Mr Y som är helt omöjligt att få tag på och Ariel skulle behöva läsa den för sitt arbete.  Av en slump hittar Ariel ett exemplar av boken på ett litet antikvariat. Ryktet säger att boken bär på en förbannelse, alla som läst den har dött  kort efter att de läst den. Ariel väljer trots detta att läsa boken… Mer om handlingen tänker jag inte säga. Halva tjusningen ligger i att få upptäcka historiens virrvarr på egen hand.

Thomas snurrar historien ett par varv. Men hon gör det med största finess. Slutet på Mr Y är en läsupplevelse utöver det vanliga och riktigt originell. Mitt bästa tips är helt enkelt att läsa den!!!

För mer info om Scarlett Thomas, besök hennes hemsida.

 Också denna bok läste jag i Lissabon.

 

5 thoughts on “Slutet på Mr Y

  1. PRECIS så tyckte jag också. Har du läst Neil Gaiman och Kelly Link? Jag sätter de här tre författarna i samma fack i mitt huvud, så ifall du inte har läst någon av dem kan du ju prova!

  2. Pingback: En ko, en fika och en Sputnikälskling | www.ordblogg.se

  3. Vad roligt! Och tack snälla för författartipsen. Jag har läst Gaiman (men bara hans ungdomsböcker Coraline och The Graveyard Book) och dem tyckte jag mycket om. Link har jag inte hört talas om så henne ska jag kolla upp!!!!

    //Liolej

  4. Pingback: PopCo, en ny favorit??? | www.ordblogg.se

  5. Pingback: En söndagsfika i Köpenhamn | www.ordblogg.se

Comments are closed.