Bästa lässtunden i Lissabon…

…var i Jardim da Estrela. Vi hittade parken av en slump när vi var sådär trötta i benen att man helst inte vill gå en meter till.

I parken fanns ett runt café med uteservering, bästa platsen för trötta fötter och fina lässtunder.

Boken jag läste var Mitt himmelska gosedjur av Katarina Mazetti.

Boken kretsar kring ett gäng väldigt olika människor som träffas på en kursgård ute i skogen för att under några veckor en regnig höst diskutera existentiella frågor tillsammans. Berättarperspektivet skiftar mellan journalisten Wera som är på kursgården under cover för att skriva en reportageserie om kursen och Madeleine som valt att delta i kursen för att hitta sig själv och komma över en stor sorg.

Vissa delar av boken är helt ok och underhållande men som helhet håller den inte. Speciellt inte framåt slutet då den börjar halta ordentligt. I mitt tycke håller denna bok inte alls samma klass som Grabben i graven bredvid, Familjegraven, Tarzans tårar och Mitt liv som pingvin.

Men under lässtunden i Jardim da Estrela hade boken fortfarande potential och gav mig en riktigt fin lässtund.