En ko, en fika och en Sputnikälskling

Jag har varit på finpromenad vid havet i skogen.

träffat en ko

och avslutat promenaden med en fika. Sen började jag läsa Murakamis Sputnikälskling.

Sedan jag läste ut Slutet på Mr Y har det känts lite tomt. Ingen läsupplevelse har riktigt kunnat mäta sig med den. Så  nu sätter jag min tilltro till Murakami, hans böcker har jag aldrig blivit besviken på.

När jag läste baksidetexten på Sputnikälskling fanns där några ord som direkt fångade min uppmärksamhet: ett telefonsamtal, en grekisk ö, försvunnit spårlöst, fallit ner i en brunn och en annan dimension. Alla dessa ord hade en stor betydelse för handlingen i Fågeln som vrider upp världen.  Min farhåga var att Sputnikälskling skulle bli en blek kopia av Fågeln som vrider upp världen. Efter att ha läst en fjärde del av boken har detta ännu inte inträffat och jag hoppas att det inte gör det längre fram heller…

 

 

1 thought on “En ko, en fika och en Sputnikälskling

  1. Pingback: Tillbakablick: September 2011 | www.ordblogg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × 1 =