Dagar som denna

Dagar som denna (då höstrusket är extra påtagligt, tröttheten smyger sig på långt före läggdax och ett helt berg med tvätt ska tvättas) tar jag en paus från verkligheten och unnar mig en lång läspaus.

Jag läser Mellan sommarens längtan och vinterns köld av Leif GW Persson. Efter att ha lyssnat på hans sommarprat bestämde jag mig för att läsa en av hans böcker och då Mellan sommarens längtan och vinterns köld var den som fanns i bokhyllan kändes det lämpligt.

Jag lyssnade på Den döende detektiven  i våras och tyckte att den hade något visst. Speciellt fastnade jag för huvudpersonen Lars Martin Johansson och eftersom han spelar en stor roll i även Mellan sommarens längtan och vinterns köld  bådar det gott. Drygt hundra sidor in i boken (av över 600) har karaktärerna och deras inbördes relationer presenterats. Polisen har även fått ett dödsfall att utreda, ett självmord med några märkliga detaljer… Min förhoppning är att detta kommer bli riktigt bra höstrusksläsning!

 

2 thoughts on “Dagar som denna

  1. Titeln på boken är onekligen väldigt passande för höstläsning i alla fall 🙂

    Jag har inte heller läst Leif GW Persson än, men har den här och två till. De hör väl ihop? En trilogi typ väl? Har för mig det. I alla fall, dom tre har jag. Ska bli intressant att höra vad du tycker sedan!

  2. Jag har dålig koll på hans böcker, men jag tror att de hänger ihop. Det är i alla fall samma poliser som figurerar i böckerna. Jag har kommit en bit in i boken men just nu är den lite seg så det går väldans trögt… väljer hellre en annan bok….Men jag hoppas det går över och att lusten återkommer!

    //Liolej

Comments are closed.