Nyfiken på Bodil Malmsten

Bodil är en av dessa författare som jag hört så mycket gott om och som har funnits på min att läsa-lista i en halv evighet. Men så har det aldrig blivit av, förrän nu! Under midsommar helgen köpte jag Hör hur ditt hjärta bultar i mig som jag nu läser. Det är en loggbok eller dagbok med både korta och lite längre betraktelse över livet, allt mellan himmel och jord avhandlas. Ett stort bonus är att boken är illustrerad med med foton och illustrationer av Bodil!

Jag visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig när jag började läsa  Hör hur ditt hjärta bultar i mig (det är förmodligen en av orsakerna till att det tagit mig så lång tid att påbörja en bok av henne). Men det jag upptäckte var ett skickligt språk med känsla och en skarp iakttagelseförmåga och det gillas! Efter 100 sidor lästa känner känns det som att jag kommer läsa mycket av Bodil framöver. Det är en bra känsla att hitta en författare man verkligen gillar och upptäcka hur många olästa böcker man har framför sig!

Som det nya fan jag är lyssnade jag på hennes sommarpratarprogram från 2009 igår och det var i precis samma stil, så det rekommenderar jag och om du redan hör det kan det vara värt att lyssna igen!

 

7 thoughts on “Nyfiken på Bodil Malmsten

  1. Jag började läsa den här boken och fullkomligt älskade, så jag såg till att köpa de andra två loggböckerna innan jag läste vidare. Nu sparar jag dom till en regnig dag. Har nog inte hört hennes sommarprat, så det ska jag genast kolla upp. Tack för tipset!

  2. Ja, det förstår jag absolut! Nu i efterhand kan jag inte förstå att jag inte läst hennes böcker tidigare. hon är ju mitt i prick!

  3. Jag tänker mig att jag ska läsa de tre loggböckerna nu under sommaren. Men sen är det definitivt böcker att återkomma till. Sen har hon ju skrivit fler böcker som jag också är nyfiken på som Priset på vatten i Finistère och Sista boken från Finistère.

    Det jag gillar är de relativt kortat texterna i loggböckerna, att det går att läsa några sidor för att sedan fortsätta med något annat!

    Bodil är helt enkelt strålande!

  4. Pingback: Ett samtal om Bodil | www.ordblogg.se

  5. Pingback: Stockholm, Finistère & Niceville | www.ordblogg.se

  6. Pingback: Tillbakablick: Juli 2011 | www.ordblogg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × three =