Nobody & hans äventyr

The Graveyard Book är historien om Nobody Owens. Som liten överlever han då hela hans familj mördas av en man vid namn Jack. Orsaken till att Bod (som han kallas) klara sig är att kyrkogårdens invånare beskyddar honom. Det är alltså så det kommer sig att människopojken Bod växer upp med de döda på kyrkogården. Han bor med sina adoptivföräldrar herr och fru Owens men har även en beskyddare Silas som rör sig i gränslandet mellan de levande och de döda.

Under historiens gång blir Bod äldre och äldre och han råkar ut för en hel del äventyr. De bästa delarna av boken är hans möten med de levande, vilka också är de farligaste då Jack fortfarande letar efter honom…

I början upplevde jag boken som smått trög och varje kapitel kändes som en enskild historia. Men efter ett tag börjar de olika delarna haka fast i varandra och historien blir bättre. Efter att boken är avslutad känner jag en liten saknad efter Bod och undrar hur det ska gå för honom. Sån tur är avslutas boken på ett sådant sätt att en fortsättning är att vänta…

Av Neil Gaiman har jag tidigare läst Coraline och även om historierna är helt olika märks det att de är skrivna av samma författare. Precis som jag skrev efter att ha läst Coraline kan jag tänka mig att The Graveyard Book passar som film.

2 thoughts on “Nobody & hans äventyr

  1. Jag har ännu inte läst Gaiman, men jag köpte hem American gods för ett tag sedan och den står nu där i hylan och frestar mig. Jag har velat spara lite på karamellen, men nu kan jag nog inte hålla mig mycket längre till. Jag vill ju veta vad alla andra pratar om och kanske till och med delta i diskussionen 🙂

  2. Mina erfarenheter av Gaimans böcker är så här långt är goda så jag tycker att du ska läsa den snart!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − seventeen =