Coney Island – fiktion och verklighet

Innan jag besökte Coney Island i verkligheten hade jag träffat på platsen i olika böcker, både i Den amerikanska flickan och Kärlekens historia.Utan att egentligen förstå varför visste jag att Coney Island var en plats jag absolut ville besöka under New York-resan. Denna plats vid havet, med sitt sjaskiga tivoli och tillsynes oändliga strandpromenad och sandstrand. Jag var lite nervös att denna plats jag både läst och fantiserat om inte skulle leva upp till mina förväntningar, men det gjorde den. Coney Island var inte så nergånget som jag föreställt mig och lite mer turistanpassat, men fortfarande en alldeles strålande plats!

En stund efter att jag var hemkommen från NY läste jag denna rubrik på bokhora Är du ett ConeyIslans-fan? Och det passade jag perfekt in på mig. Genom inlägget fick jag tips om boken Dreamland Social Club som utspelar sig just där. Så nu är den inköpt men ännu inte läst.

2 thoughts on “Coney Island – fiktion och verklighet

  1. Pingback: Läsläget | www.ordblogg.se

  2. Pingback: Dreamland social club | www.ordblogg.se

Comments are closed.