One Day

är utläst och jag tyckte riktigt mycket om den.

Emma och Dexter träffas när det pluggar men umgås inte. De tillbringar natten efter att de tagit examen tillsammans och det blir startskotten på en lång och inte helt enkel vänskap. Vi får följa Em och Dex under de kommande 20 åren, ett nedslag varje år. Eftersom  endast en dag varje år skildras rör sig berättelsen framåt och inför varje kapitel är jag nyfiken på vad som hänt dem sedan sist. Både deras separata liv och deras relation skildras.

Jag tycker att upplägget är riktigt bra, jag dras med och engageras i både Emmas och Dexters liv. De blir verkliga och inte bara karaktärer i en bok. Jag finner vissa kapitel bättre än andra, några är lite tråkiga medan andra är helt klockrena.

Jag är inte lyrisk efter att jag läst One Day,men det är en bra bok, verkligen läsvärd.

Andra bokbloggare om One Day:

Bokhora

Holly Hock

Pocketpinglorna

Boktoka

Bokmania

3 thoughts on “One Day

  1. Den här ska jag ta mig an i sommar, den står i bokhyllan och att den är på engelska hindrar mig, men i sommar är jag ledig över 12 veckor och ska väl kunna klämma en del böcker på engelska trots att det går långsamt.

  2. Det låter som en strålande idé! Engelskan är inte så svår och har du dessutom gott om tid är förutsättningarna goda!

  3. Pingback: One day_filmen | www.ordblogg.se

Comments are closed.