Kärlekens historia

Det blev inte riktigt bra mellan mig och Kärlekens historia av Nicole Krauss, mest förvirrat.  Jag gjorde misstaget att läsa halva boken och sedan låta det gå ett tag innan jag läste ut den. Detta var helt klart en bok som skulle lästs i ett svep för bästa läsupplevelsen.  Boken består av flera parallella historier som sakta men säker sammanfogas.  Men jag kom inte riktigt in i historien och efter pausen i mitten blev jag aldrig riktigt fast. Jag funderar på att ge den en andra chans, läsa om och se vad som händer. Jag tror vi kommer att gilla varandra ännu mer efter en omläsning.

För själva historien är både vacker och annorlunda, om kärleken och livet så komplicerat självklara. Om hur litteraturen kan påverka människor och om saknad.Jag tycker om karaktärerna och språket är underbart. Mitt ex är fullt av understrykningar som jag skulle vilja skriva av och spara. Kanske ha i en ask och ta fram då och då.

Andra bokbloggar om Kärlekens historia:

Bokmania

Pocketblogg

Lyrans Noblesser

Bookbirds