Allt är bara bra, tack

Allt är bara bra, tack är Moa Herngrens roman om Lea och Michel och deras förhållande.

Lea bestämmer sig för att ta en paus från jobbet och livet i Sverige och bo i Paris ett tag.Men det blir inte riktigt så fantastiskt som hon tänkt sig. De är inte lätt när man varken kan språket eller har några vänner… Men så över en natt förändras allt då hon träffar konstnärskillen Michel. Han är vacker, karismatisk och underbar på alla sätt och vis. De inleder en kärlekshistoria och Lea kan inte fatta att hon verkligen är tillsammans med Michel. Små orosmoln dyker tidigt upp i förhållandet, t ex det faktum att Michel alltid är pank och att Lea får bekosta hans extravaganta vanor. Men vad är pengar när man funnit kärleken?

Lea blir gravid och hon och Michel bestämmer sig för att flytta till Sverige men livet i Sverige blir inte alls vad Lea har tänkt sig.

Allt är bara bra tack, är en högst relevant bok om ett destruktivt förhållande. För mig var det en “ont i magen”-bok, det är jobbigt att läsa när man anar att det inte kommer att gå så bra… Ibland upplever jag boken som lite för pratig och utförlig och tror att historien skulle må bra av att kortas ner något.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × one =