Spänning & samhällskritik i ett

så skulle jag vilja beskriva boken Hungerspelen skriven av Suzanne Collins.

Hungerspelen av Suzanne Collins handlar om tjejen Katniss som är 14 år. Den utspelar sig i framtiden i ett land som tidigare var Nordamerika. Denna plats har utsatts för en mängd naturkatastrofer och krig vilket resulterat i att endast huvudstaden, Panem, blev kvar. Runt staden finns 13 distrikt som lyder under Panem. I de mörka tiderna gjorde distrikten uppror mot huvudstaden. 12 distrikt besegrades och det 13e utplånades. Det var efter dessa uppror som huvudstaden instiftade hungerspelen som ett sätt att visa sin makt över distrikten. Reglerna är enkla: som straff för upproret måste varje distrikt tillhandahålla en pojke och en flicka som ska delta i spelen. Under några veckor stängs ungdomarna in på en utomhusarena där de ska kämpa mot varandra. Allt direktsänds och den sista överlevande vinner. Det blir det Katniss och hennes skolkamrat Peeta som ska delta i spelen. Boken följer Katniss och de andra deltagarna före och under spelen.

Under 2011 blir Hungerspelen film och jag ska verkligen se den. Jag kan tänka mig att historien verkligen har potential att lyckas som film. Den är väldigt filmiskt skriven och under läsandets gång är det lätt att se handlingen framför sig som olika filmsekvenser.

Hungerspelen är den första boken i en triologi, där de andra två heter Fatta Eld och Revolt. Jag funderar starkt på att önska mig Fatta Eld i julklapp.

2 thoughts on “Spänning & samhällskritik i ett

  1. Jag älskar Hungerspelen. Fatta Eld är nästan ännu bättre (jag tror det är min favorit i serien) så du måste läsa den!
    Jag hoppas verkligen att filmen blir bra.
    Ha en bra dag!

  2. Ja, jag ser verkligen fram emot att läsa Fatta Eld! Undrar hur det ska gå för Katniss och de andra…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven − six =