Noveller från Sveriges Drama Queens

Drama Queens: I ett liv nära dig är en novellsamling där 5 av Sveriges främsta kvinnliga författare har skrivit vars en text.


Än så länge har jag läst Maria Ernestams historia Runda i ögat som katten om Sara och hennes man som köper ett hus på landet och får grannarna på köpet…Har du läst Alltid hos dig eller På andra sidan solen kommer du att känna igen Sara som är barnbarn till Lea som spelar en viktig roll i På andra sidan solen och som även figurerar i Alltid hos dig (har jag hört, jag har inte läst den än men den står i bokhyllan och väntar). Jag uppskattar då författare lyckas länka samman sina historier på ett bra sätt.

Inte ensam är skriven av Moa Herngren och handlar om Ellen och Leopold som båda letar efter kärleken. Frågan är om de lyckas finna den? En annorlunda berättelse med ett intressant slut. Egentligen gillar jag varken Ellen eller Leopold även om jag kan sympatisera med deras situationer. Men det är karaktärer som fastnar och som jag skulle vilja läsa mer om!   Moa Herngren har jag tänkt läsa länge och nu blev det äntligen av. Bland mina olästa böcker finns Allt är bara bra, tack, som jag väntar på rätt tillfälle att läsa.

Den sista novell jag hunnit läsa är Anna Janssons Rätten till ett barn. En viktig berättelse om hur svårt det kan vara för en utomstående att avgöra huruvida ett barn far illa. En bra men obehaglig berättelse. Jag har läst två böcker av Anna Jansson, Stum sitter guden och Alla de stillsamma döda. De var helt ok men inte mina favoriter i deckargenren. Jag gillar nästan Rätten till ett barn bättre.

Nu återstår Alkemi av Lina Forss och Balans Inger Frimansson. Jag har inte läst något av dem tidigare så det ska bli intressant att stifta bekantskap med deras  texter.

Jag gillar konceptet att fem författare skriver vars en text. Novellerna i Drama Queens: I ett liv nära dig är bra, de ger underhållande och bland tänkvärd läsning och en bra blandning. Det är en bra bok att läsa under julhelgen mellan alla andra aktiviteter!

3 thoughts on “Noveller från Sveriges Drama Queens

  1. Jag tyckte absolut bäst om Inte ensam av Moa Herngren och Rätten till ett barn av Anna Jansson.
    När det gäller Inte ensam fann jag egentligen inte de två huvudpersoner speciellt sympatiska men novellen hade något visst och den var så oväntad!
    Rätten till ett barn var väldigt gripande och precis som boken Bara ett barn, handlar den om barns utsatthet och hur svårt det kan vara för vuxenvärlden att fatta riktiga beslut. Viktig och läsvärd!

  2. Pingback: ”Drama queens: I ett liv nära dig”, Lina Forss m.fl | Malin Johansson – skriver mycket, läser mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty − 12 =