Blodläge

Så har jag lyssnat klart på Blodläge som är Johan Theorins tredje bok som utspelar sig på Öland. I jämförelse Nattfåk och Skumtimmen så var Blodläge inte lika bra.

Historiens centrala plats är  byn Stenvik som ligger intill det gamla stenbrottet. Under våren får byn flera nya invånare. Gerlof (som varit med i de tidigare böckerna) bestämmer sig för att flytta från ålderdomshemmet och tillbaka till sin stuga. Denna vår får han några nya grannar , dels flyttar Vendela Larsson och hennes man in i en av de nybyggda lyxvillorna. Vendela är uppvuxen på Öland och återvänder för att skriva en bok om älvorna. Per har ärvt en stuga Stenvik där han planerar att tillbringa våren och sommaren med sina barn.

Det finns förutsättningar för en bra historia. Men det är som att den aldrig får upp styrfarten ordentligt, det tar lång tid innan jag förstår vart berättelsen är på väg. Historien blir heller aldrig riktigt intressant eller spännande.  Till viss del blir jag ändå engagerad i människoödena och lyssnar klart på hela boken eftersom jag trots allt vill veta hur det kommer att gå för dem.

På plussidan finns beskrivningarna av Öland och att jag får läsa mer om Gerlof. Även uppläsaren av  ljudboken Magnus Krepper är riktigt bra, helt rätt för Theorins böcker.

1 thought on “Blodläge

  1. Pingback: Sankta Psyko | www.ordblogg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 − 9 =