Finaste bokmÀssan!

I Är besökte jag bokmÀssan för första gÄngen, varför det inte blivit tidigare vet jag faktiskt inte. Men fler gÄnger lÀr det bli!

Innan besökte hade jag hört varnande ord om att mÀssan var alldeles för stor med alldeles för mÄnga besökare sÄ det var bÀst att vara beredd pÄ en dag av trÀngsel och irritation. Och visst var bokmÀssan gigantisk men det fÄr ju till följd att mÀssan kan erbjuda en enorm mÄngfald av litteratur, möten och aktiviteter. DÀr finns nÄgot för alla och tricket Àr helt enkelt att inse att man inte hinner allt och istÀllet plocka russinen ur kakan. Mycket folk var dÀr men Àven det Àr inget bekymmer sÄ lÀnge man anpassar sin instÀllning dÀrefter.

Jag besökte bokmÀssan med mina mamma och mormor och vi hade inte gjort upp nÄgra planer pÄ förhand utan gick runt och tittade, handlade böcker och lyssnade pÄ nÄgra författare.

Vi stannade en lÄng stund vid Piratförlagets dÀr vi lyssnade pÄ följande författare (som intervjuades av Fredrik Belfrage) i tur och ordning:

Petra Östergren som berĂ€ttade om sin bok BerĂ€ttelsen om Esmara som jag inte visste nĂ„got om men blev intresserad av att  lĂ€sa!

Petra Östergren

Sen kom Caroline af Ugglas och psykologen Ulf Karl Olov Nilsson och berÀttade om sin gemensamma bok HjÀlp, vem Àr jag? anteckningar frÄn en terapi som jag lÀngtar jÀtte mycket efter att fÄ lÀsa! Trots halsont berÀttade Caroline om arbetet med boken och dess syfte. Hon var lika din och inspirerande som jag hade hoppats pÄ.

Fredrik Belfrage, Caroline af Ugglas & UKON

Vi lyssnade ocksĂ„ pĂ„ Katerina Janouch som berĂ€ttade lite om sin tredje bok i serien om barnmorskan Cecilia Lund. Hon Ă€r sĂ„ extremt driven och jag förstĂ„r inte att hon hinner med alla sina projekt. Jag misstĂ€nker att Katerina har fler Ă€n 24 timmar pĂ„ varje dygn…

Katerina Janouch

Avslutningsvis kom Anne Holt och pratade om sitt författarskap, sin senaste bok Frukta inte och det svenska valresultatet. Mycket intressant!

Fredrik Belfrage & Anne Holt

Efter en hel dag pÄ bokmÀssan gick vi till ett café och fikade, vilade benen och smÀlte alla upplevelser.

Bortsett frÄn alla lÀsupplevelser var besöket pÄ bokmÀssan den roligaste litteraturupplevelsen jag varit med om!

4 thoughts on “Finaste bokmĂ€ssan!

  1. Vad roligt att du kom dit och Àlskade det! Jag vill jÀttegÀrna dit igen. Vi kan ju Äka ihop nÄgon gÄng!

Comments are closed.