Finaste bokmässan!

I år besökte jag bokmässan för första gången, varför det inte blivit tidigare vet jag faktiskt inte. Men fler gånger lär det bli!

Innan besökte hade jag hört varnande ord om att mässan var alldeles för stor med alldeles för många besökare så det var bäst att vara beredd på en dag av trängsel och irritation. Och visst var bokmässan gigantisk men det får ju till följd att mässan kan erbjuda en enorm mångfald av litteratur, möten och aktiviteter. Där finns något för alla och tricket är helt enkelt att inse att man inte hinner allt och istället plocka russinen ur kakan. Mycket folk var där men även det är inget bekymmer så länge man anpassar sin inställning därefter.

Jag besökte bokmässan med mina mamma och mormor och vi hade inte gjort upp några planer på förhand utan gick runt och tittade, handlade böcker och lyssnade på några författare.

Vi stannade en lång stund vid Piratförlagets där vi lyssnade på följande författare (som intervjuades av Fredrik Belfrage) i tur och ordning:

Petra Östergren som berättade om sin bok Berättelsen om Esmara som jag inte visste något om men blev intresserad av att  läsa!

Petra Östergren

Sen kom Caroline af Ugglas och psykologen Ulf Karl Olov Nilsson och berättade om sin gemensamma bok Hjälp, vem är jag? anteckningar från en terapi som jag längtar jätte mycket efter att få läsa! Trots halsont berättade Caroline om arbetet med boken och dess syfte. Hon var lika din och inspirerande som jag hade hoppats på.

Fredrik Belfrage, Caroline af Ugglas & UKON

Vi lyssnade också på Katerina Janouch som berättade lite om sin tredje bok i serien om barnmorskan Cecilia Lund. Hon är så extremt driven och jag förstår inte att hon hinner med alla sina projekt. Jag misstänker att Katerina har fler än 24 timmar på varje dygn…

Katerina Janouch

Avslutningsvis kom Anne Holt och pratade om sitt författarskap, sin senaste bok Frukta inte och det svenska valresultatet. Mycket intressant!

Fredrik Belfrage & Anne Holt

Efter en hel dag på bokmässan gick vi till ett café och fikade, vilade benen och smälte alla upplevelser.

Bortsett från alla läsupplevelser var besöket på bokmässan den roligaste litteraturupplevelsen jag varit med om!

4 thoughts on “Finaste bokmässan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × one =