Jag planerar att läsa…

Drottningoffret av Hanne-Vibeke Holst. Drottningoffret är den sista boken i en triologi där böckerna handlar om  fiktiva intriger i dansk inrikespolitik.  Den första boken är Kronprinsessan och den andra heter Kungamordet.

Holst är en av mina absoluta favorit författare, alla böcker jag läst av henne har varit riktigt bra. För en massa år sedan läste jag  Holsts 3 böcker om journalisten Therese och hennes liv:Thereses tillstånd, Det verkliga livet och  En lycklig kvinna.  

En annan av hennes böcker som jag varmt kan rekomendera är Kvinnan med de vackra händerna och andra livshistorier.  Holst är  goodwillambassadör för FN med uppdrag att sätta fokus på kvinnors behov i utvecklingsländer. Det har hon gjort bland annat genom denna bok i vilken hon intervjuar kvinnor (som lever i bland annat Uganda, Vietnam, Ryssland och Egypten) om deras liv och drömmar.  Kvinnan med de vackra händerna och andra livshistorier är väl värd att läsa och en bra present.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × three =