Semesterböcker

Eftersom jag valde att minimera min packning till Barcelona fick endast två böcker följa med: Flickorna i Villette av Ingrid Hedström  och Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón.

Flickorna i Villette

Ängelns lek

Båda böckerna bjöd på underhållande läsning men ingen av dem var lika bra som sina föregångare: Lärarinna i Villette samt Vindens skugga. Det blir ju ofta så om första boken är otroligt bra att det är svårt för bok nummer två att leverera samma upplevelse.

4 thoughts on “Semesterböcker

  1. Ja, den kan jag verkligen rekommendera! Personligen tycker jag att Vindens skugga var klart bättre än Ängelns lek, även om den senare inte var dålig!

  2. Jag tyckte också att Vindens skugga var bättre men Ängelns lek var helt klart läsvärd. Att jag läste den i Barcelona gav berättelsen en extra dimension. Det var häftigt att gå runt i de gamla kvarteren där det känns som om bokens karaktärer skulle kunna befinna sig. Dock var vädret alldeles för soligt & somrigt för att passa Zafons värld ; )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 − 6 =