En bok om Gaudí & en om Miró

Jag inhandlade 2 böcker i Barcelona, båda kopplade till 2 av stadens konstnärer och deras verk. Det blev en bok om Joan Miró och en bok om Antoni Gaudí, båda inhandlade efter att ha sett och blivit inspirerad av deras verk!

Sedan tidigare var jag endast vagt bekant med Joan Miró, därför kändes det roligt att köpa en bok med information både om hans liv och bilder på de verk han skapat. Boken jag köpte var fokuserad på de konstverk som finns på muséet Fundació Joan Miró i Barcelona. Text blandas med bilder på hans konst och på så sätt kommer jag ihåg muséet bättre och kan i lugn och ro läsa om hur han utvecklades som konstnär och vad som inspirerade honom. I bildens bakgrund skymtar en del av muséet.

Miró

Den andra boken jag köpte handlar om Antoni Gaudí,arkitekten som med sin helt egna stil satt sin prägel på Barcelona och helt klart gjort staden vackrare med sina orginella sapelser så som Casa Mila, Casa Batllo, parken Park Guell och den evigt ofärdiga kyrkan la Sagrada Familia. Denna bok är en översikt över Gaudís liv och verk, en bra introduktion med mycket fina bilder.

Gaudí

Väldigt nöjd är jag med mina inköp!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 − two =