Loppisböcker!

Jag är så himla nöjd! Vi hittade en loppis som bland mycket annat sålde begagnade pocketböcker för fem kronor styck! Det var givet att jag skulle hitta någon bok som intresserade mig, allt annat hade varit konstigt. Men att jag skulle hitta 5 böcker som jag faktiskt varit på jakt på hade jag inte räknat med : )

Samlade böcker 

En lite närmare titt på mina nya böcker:

Kleopatras kam

Jag har länge varit nyfiken på Maria Ernestams böcker. När hennes debutroman, Caipirinia med döden kom ut som pocket köpte jag den till mig själv men jag bort den till en vän innan jag hunnit läsa den. Så nu är det verkligen på tiden att jag bekantar mig med Ernestams författarskap och jag kommer att börja med Kleopartras kam. 

Livläkarens besök

Jag lyssnade på en del av Per Olov Enquists självbiografi Ett annat liv, men fastnade inte alls för den. Men jag har ändå känt att jag vill ge hans författarskap en chans, så nu tänker jag läsa Livläkarens besök.

Paris-Dakar

Paris-Dakar av Jens Liljestrand blev väldigt omtalad och hyllad när den kom för två år sedan. Egentligen är inte noveller mitt favortiformat med jag har börjat uppskatta det mer och mer så jag ser fram emot att läsa denna prisade novellsamling.

Om det ändå vore sant

Under en av mina vistelser i Frankrike köpte jag Et si cétait vrai i hopp om jag skulle läsa boken på sitt originalspråk och bättra på mina egna franskakunskaper. Men så har det inte blivit, det franska exemplaret står sorgligt oläst i min bokhylla. Så nu när jag hittade boken på svenska ska jag läsa den och sen, när jag vet vad den handlar om kanske jag tar mig an den på franska. Förutsatt att historien intresserar mig tillräckligt för en omläsning. Men jag har goda erfarenheter av Levy, jag har läst Var är du av honom som jag tyckte mycket om!

Timmarna

Jag har endast sett filmatiseringen av denna bok och nu är det verkligen på tiden att jag läser boken. För ett tag sedan lyssnade jag på halva Mrs Dalloway (som spelar en central roll i Timmarna)som ljudbok, eftersom  bibliotekets lånetiden gick ut.Nu ångrar jag att jag inte hann lyssna klart på den, men jag får väl låna den igen.

Leka bland vuxna

Leka bland vuxna var den enda av böckerna som jag inhandlade som jag inte känner igen sedan tidigare. Om den blir en hit eller en flopp återstår att se!

Ofta när jag köper böcker är det för att jag kommer vilja läsa dem någon gång, men inte just nu. Men alla dessa böcker har jag lust att påbörja nu på en gång!

2 thoughts on “Loppisböcker!

  1. Ernestam är en favorit och Kleopatras kam är bra, men Caipirinha med döden och Busters öron är klart mycket bättre! Har inte läst hennes senaste två än..

  2. Jag är verklgien nyfiken på hennes författarskap. Jag ska börja med Kleopatars kam och så har jag ställt mig i kö för att låna På andra sidan solen som ljudbok från biblioteket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen − 9 =