Midsommarbestyr

Det mesta inför midsommar är planerat; maten (traditionell midsommarmat + grillning), platsen (i skogen vid havet) och sällskapet ( några av de människor som står mig allra närmast och katterna givetvis!). Så, nu återstår det bara att bestämma vilka böcker som ska få följa med. Jag tänker att det nog inte kommer bli så mycket lästid men trots det måste jag ta med mig några olika böcker. Det är ju omöjligt att i förväg veta vilket typ av bok jag vill ägna mig åt.

Just nu lutar det åt:

1) Deckaren Alla de stillsamma döda av Anna Jansson, som jag redan påbörjat.

2) Norwegian Wood av Haruki Murakami. Jag blir bara mer och mer intresserad av denne författare, men trots det kommer jag inte tillskott och börjat läsa någon av hans böcker. Så kanske till midsommar?

3) Själens osaliga längtan av Audrey Niffenegger. Jag blev fäst vid hennes första bok Tidsresenärens hustru  ser fram emot Själens osaliga längtan. På hennes hemsida står det att läsa att det är en spökhistoria som utspelar sig kring Highgatekyrkogården i London. Förutom en hel drös med intressant information om både författarinnan och hennes verk finns där även bilder från Highgatekyrkogården som hon själv har tagit.

Men jag skulle också kunna tänka mig att läsa Askungarav Kristina Ohlsson eller Flickorna i Villette av Ingrid Hedström. Svåra men angenäma val : )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × 1 =