Ubud och Lyckan, kärleken & meningen med livet

Jag tänker ofta tillbaka på platser jag besökt och böcker jag läst. Ibland sammanfaller de båda. Så  är fallet med platsen Ubud på Bali och boken Lyckan, kärleken och meningen med livet. I boken reser författarinnan Elizabeth Gilbert runt i världen under 12 månader och  bor i tre olika länder, Italien, Indien och Indonesien. I Indoneien bor hon i samhället Ubud på Bali.

 Om jag minns rätt besökte jag Ubud först och läste Lyckan, kärleken och meningen med livet efter hemkomsten. Både boken och platsen har berört mig och finns kvar inom mig. Jag plockar fram texter ur boken eller minnesbilder från Ubud lite då och då.

Nu var det dock ett tag sedan jag tänkte på Ubud eller Lyckan, kärleken och meningen med livet. Men så läste jag ett inlägg på Kajsa Ingemarssons blogg Alla dessa sidor där hon tipsar om en föreläsning av Elisabeth Gilbert. En inspirerande sådan, efter att ha lyssnat på den får jag lust att läsa om Lyckan, kärleken och meningen med livet OCH resa till spännande platser. Varför inte besöka Ubud igen? Några bilder från denna konstnärs by mitt på Bali: 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 − ten =