Liten bok om läslust

Drottningen vänder blad är en behändig bok på 124 sidor. En bok som lämpar sig utmärkt att läsa under en solig eftermiddag på en filt i en park eller varför inte en regnig dag uppkrupen i en fåtölj med en kopp te och en filt kring benen.

  En bok med den engelska drottningen i huvudrollen. Av en slump upptäcker drottningen att det stannar en bokbuss i närheten av slottet varje onsdag. Av ren artighet lånar hon en bok som hon läser trots att hon finner den lite tråkig. Detta blir upptakten till en rad förändringar både för drottningen själv och hovet.

För mig var Drottningen vänder blad  ingen omvälvande bok, den gav mig inga nya insikter direkt. Men det är en bok med hög mysfaktor om glädjen som läsande ger och vilka dörrar litteraturen kan öppna.

Så har du en stund över och vill få en trevlig lässtund kan jag rekomendera dig att tillbringa en timme eller två med Drottningen vänder blad.  

Alan  Bennett, författaren till Drottningen vänder blad är född 1939 i Leeds. Han har många strängar på sin lyra och är förutom författare även dramatiker, skådespelare och komiker. Drottningen vänder blad är hans första bok som ges ut på svenska.

 

1 thought on “Liten bok om läslust

  1. Pingback: Tweets that mention www.ordblogg.se » Liten bok om läslust -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eight + thirteen =