Jag lyssnar på Frukta inte

 Mitt första möte med Anne Holts författarskap skedde med boken Presidentens val.  När jag läst ut den insåg jag att boken ingick i en serie där alla böcker har kriminologen Inger Johanne Vik och hennes man kriminalkommissarien Yngvar Stubø i huvudrollerna.

Eftersom jag ändå inte följt böckernas ordning så har jag nu börjat lyssna på den fjärde boken i serien, Frukta inte.

Då bakssidetexter har en tendens att avslöja för mycket av handlingen i ett försök att attrahera läsare har jag valt att denna gång inte läsa om bokens innehåll. Det kommer ju ändå visa sig under historiens gång.

Berättelsen börjar starkt med en traumatisk upplevelse för Inger Johanne och hennes familj, vidare får vi följa familjens inte helt okomplicerade julfirande innan döden ger sig till känna genom ett telefonsamtal om en biskop som hittas död på självaste julafton.

Jag har en känsla av att denna bok, precis som Presidentens val, kommer bjuda på många  sidospår och histoiren som förhoppningsvis knyts ihop till en sammanhängande historia. En historia som är både spännande, socialt engagerande och samhällskritisk. Det är en hel del att leva upp till, men jag har en bra känsla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Jag lyssnar på Frukta inte

  1. Pingback: www.ordblogg.se » Tankar kring Frukta inte av Anne Holt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − thirteen =