En svensk, en fransk & en japansk

En promenad på stan slutade med tre inhandlade pocketböcker. Jag valde länge och väl och bestämde mig slutligen för att köpa böcker av tre författare som jag tänkt läsa men som ännu inte blivit av, en svensk, en fransk och en japansk.

 

 No och jag handlar om Lou 13 och överintelligent. När hon i skolan ska bestämma vilket ämne hon skulle vilja hålla föredrag om säger hon utan att tänka efter att hon ska berätta om uteliggare. Det leder henne till No som är 18 år och hemlös. Vänkapen mellan dem vänder upp och ner på Lous liv. Boken har fått goda recensioner och tilldelades franska bokhandlarnas pris 2008. No och jag är Delphine de Vigans 4e bok och den första som översätts till svenska.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och förvann  är Jonas Jonassons debutroman och hundraåringen heter Allan Karlsson. Då han fyller 100 år ska han blir ordentligt firad något som Allan ogillar, det får honom att kliva ut genom fönstret och försvinna. Genom boken får vi sedan följa jakten på  Allan och även hans resa genom livet.

Jag önskar mig en resa till Japan, till Tokyo vill jag åka mest av allt just nu. I väntan på att det ska bli verklighet har jag tänkt läsa Haruki Murakamis Norwegian Wood. En historia om Toru Watanbes kärleksliv, där han slits mellan 2 kvinnor.

1 thought on “En svensk, en fransk & en japansk

  1. Pingback: Underjordiska timmar | www.ordblogg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty + 5 =