Fyrvaktaren

Nu har jag  lyssnatpå 2  av böckerna om fyrar.  Nattfåk lyssnade jag på för ungefär ett år sedan och nu är Fyrvaktaren av Camilla Läckberg färdiglyssnad.

Handlingen utspelar sig och kring Fjällbacka och boken tar vid ett par månader efter att den förra iordningen, Sjöjungfrun avslutades. Erika är mammaledig och hemma med tvillingarna samtidigt som hon blandar sig i de polisutredningar hennes man Patrik arbetar med. Patrik och de andra poliserna i Tanumshede brottas med en mordutredning där en tillsynes ordentlig man blivit skjuten till döds i sitt hem.     

Fyrvaktaren var trevlig medan jag lyssnade på den, men varken historien eller karaktärerna lämnar något större avtryck.  Det är en historia som tar sig an många områden och ibland blir det lite spretigt. Även om jag inte kunde räkna ut hur mordhistorien hängde ihop till 100 % så lyckades den inte motsvara mina förväntningar. Det finns ledtrådar som förbigås på ett så uppenbart sätt att det är givet att dessa kommer få en avgörande betydelse för upplösning.  

Nu återstår 2 böcker i serien om fyrar: Fyrväktaren av Anette Winterson och Ann Rosmans Fyrväkatrens dotter.