Bedragen

Under veckan i Tunisien läste mitt resesällskap Bedragen av Katerina  Janouch. Jag kastade nyfikna blickar åt Bedragen, såg hur blad vändes i en rasande takt och jag fick upplysningar om att intrigen tätnade…detta ökade ju givetvis bara mitt intresse för boken. Att jag sedan fick boken när jag kom hem (utan att ha önskat mig den!) passade ju bara helt perfekt.

I söndags tillsammans med en kopp av mitt nyinköpta te började jag då läsa Bedragen.

P1090688

Bedragen är första boken i en serie med barnmorskan Cecilia Lund i huvudrollen. Boken har det inte helt originella upplägget att den behandlar både Cecilias privatliv och arbetsliv. En modern, arbetande mamma som försöker få ihop alla livets delar.

När det gäller Cecilias privatliv får läsaren följa hur Cecilia kämpar för att få ihop alla livets pusselbitar med mannen Johan, 4 barn, sin mamma, systrar och mormor. Just denna bit känns inte så givande. Egentligen gillar jag att läsa denna typ av böcker, vardagsskildringar med ett genusperspektiv. Men just beskrivningen av Cecilias liv känns platt. Jag har en förhoppning att porträttet ska djupna efter hand.  Den tillför inget nytt utan jag har hört allt förut och jag har svårt att uppbringa något riktigt engagemang för vardagshjältinnan Cecilia. Skildringen blir dock något intressantare av att det en dag dyker upp en kille i 20-års åldern som säger sig vara Johans vuxne son…

Förutom privatlivet får läsaren även följa Cecilias yrkesliv som nattarbetande barnmorska. Dessa skildringar känns nya och intressanta. Inget jag läst om tidigare böcker i samma genre.

Trots att boken inte har levt upp till mina förväntningar så har den två stora plus, jag blir förtjust i gestaltningen av mormodern Sonja som verkligen lever sitt liv till fullo! Att boken är lättläst och är lätt att komma in i gör att den blir prefekt lässällskap när tiden är knapp.

Jag har en känsla av att jag kommer att läsa uppföljaren till Bedragen, Systerskap (som redan kommit ut) jag tror att jag kommer att vilja veta hur det går för Cecilia och hennes familj!

1 thought on “Bedragen

  1. Pingback: www.ordblogg.se » Lussemys

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 + 18 =