En stuga i skogen

 

Vi hade förmånen att få låna en stuga. En stuga som låg avsides in på en liten väg och omgiven av träd. Helt enkelt en plats att bara koppla av på.

P1070807 

Där hitade jag boken Tio tankar om tid av Bodil Jönsson. Det kändes som ett perfekt läge att läsa denna bok. I tio kapitel diskuterar och reflekterar Bodil över olika sätt att se på tid. Några koncept tycker jag är riktigt bra medan andra inte alls faller mig i smaken.

Några av de tankar hon tar upp i boken som jag tycker om är:

Tankar Tar Tid, det vill säga det tar tid att skapa tankar, det tar tid att ha tankar (tankevård) och det tar tid att göra sig av med tankar då de har blivit för gamla eller på något annat sätt irrellevanta.

Ställ tid, den tid det tar att göra iordning, ställa till rätta så att man sedan kan påbörja en aktivitet. Denna tanken om ställtid är så självklar men jag känner att det är något jag glömmer bort emellanåt. Speciellt när jag ska skriva. Kommer inte orden direkt, om det inte flyter på med en gång så ger jag gärna upp. I dessa situationer borde jag tänka på det där med ställtid.

P1070816

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 − three =