Elsa och Solägget

P1080019

Efter att ha sett Elsa Beskows illustrationer på Nordiska Akvarell museet hittade jag av en slump en av hennes böcker, Solägget. Jag lånade och läste den. Bilderna är vackra, jag har nog aldrig lagt märke till detaljrikedomen förut. Jag fångas av hennes berättarteknik. Det är en lyckosam kombination att både kunna skriva sagor och illustrera dem.

 

P1080027

 

P1080029

 

P1080032

 

Vad jag dock finner märkligt är att trots några snabbsökningar på Internet finner jag inga böcker OM Elsa Beskow, bara AV henne. Är det inte konstigt att det inte finns några böcker lättilgängligt om henne när hon är en av Sveriges mest kända barnboksförfattare? Jag ska leta vidare. Det finns i alla fall en del information om Elsa och hennes liv och verk här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 − 12 =