Just nu önskar jag mig

 

Trots att jag har en (inte så liten) hög med olästa böcker så finns det några som inte ingår i högen och som jag längtar efter att läsa:

Ängelns lek av Carlos Ruiz Záfon

Ängelns lek är Záfons andra bok. Den första heter Vindens skugga. När jag började läsa den blev jag inte så imponerad men den växte och när den var utläst hamnade den bland de bästa böckerna jag läst. Inte så konstigt att jag längtar efter att läsa Záfons andra bok.

Precis som Vindens skugga utspelar sig Ängelns lek i Barcelona. Tiden är 1920-talet och huvudpersonen är den unge författaren David Martín. Det sägs att även i denna bok lyckas Záfon skapa en fascinerande historia. 

 

Igelkottens elegans av Muriel Barbery 

Muriel Barbery är en författare jag inte ens visste existerade innan hon skrev Igelkottens elegans. Boken utspelar sig i Paris. Huvudpersonerna är 12-åriga Paloma Josse som tycker att livet är absurt, känner sig inte älskad och har bestämt sig för att ta livet av sig på sin trettonårsdag och  portvakten Renée Miche soml är en självlärd älskare av konst, musik, filosofi och litteratur. Hon lever sitt liv diskret bakom en övertygande schablonbild, den vresiga och obildade portvakten.

Bokens omslag är så fint!

 

Lyckan är en sällsam fågel av Anna Gavalda

 Anna Gavaldas bok Tillsammans är man mindre ensam (som också blev film) är en av de bästa böcker jag läst så därför är det givet att jag längtar efter att få läsa uppföljaren. Även den kommer att handla om människor som livet inte varit så snällt mot men som finner styrka i varandra.

Att Gavalda har ett sinne för språk blir tydligt bara genom titeln, i översättning Lyckan är en sällsam fågel, orginaltiteln är La Consolante.