En grubblande bok

 

Dagens arbete har bestått  av att vara kattvakt åt Mysan. Det har gett mig tid över till att läsa Det blod som spillt, intrigen tätnar och jag undrar verkligen vem som mördade Mildred och än mer undrar jag vad motivet var? Jag har också bakat en sockerkaka som nu står i ugnen! Jag som nästan aldrig bakar är mäkta nöjd med min insats.

 

Funderingar kring Tystnad i oktober som jag läste ut för några dagar sedan har också hunnits med.  Jag skulle beskriva den som en bok med  en stilla handling, vackert språk och mycket grubblerier. Huvudpersonen funderar kring de val han  har gjort i sitt liv och hur de människor han mött påverkat honom och livets riktning. Vart han kommer från, vart han varit, var han är och vart han är på väg i livet. Det är en lugn bok där tidsperspektivet hoppar  hejdlöst mellan då och nu och vid vissa tillfällen tappar jag tråden. Tystnad i okotber är en välskriven bok som ger upphov till eftertanke.