Latte & Livets aviga och räta

Efter att ha tillbringat några dagar på landet, med skog och hav kring husknuten var det ett välkommet avbrott att åka in till stan. Strosa runt, titta på folk men främst fika! Jag dricker inte kaffe hemma, då väljer jag hellre någon av mina tesorter men jag är inte desto mindre beroende av kaffe latte. Den ska helst drickas på ett mysigt kaffe i sällskap med någon jag tycker om eller en god bok. Idag hade jag turen att få både och!

Efter att ha promenerat runt en stund var tårna kalla och kylan bet i kinderna så vi tog det som ett tecken på att det var fikadags. Trots att det var fler än vi som tänkte så fick vi ett bord på ett av stadens caféer. För mig blev det en latte och ett vaniljhjärta. Efter att ha fikat och pratat en stund var det dags, unisont grävde vi fram våra böcker för att i varandras sällskap försjunka i våra böckers värld. Det kanske verkar knasigt, att gå på café tillsammans och sedan försjunka i vars en bok. Men det är en liten tradition vi har utvecklat tillsammans. Kanske kommer den från våra campingsemestrar då det varit skönt att vara inne en stund, äta något och få läsa lite. I alla fall har vi fortsatt med det. Det är mysigt att i sällskap av varandra läsa en stund.

Jag började på en ny bok, Livets aviga och räta av Kate Jacobs. Handlingen kretas kring garnaffären Walker och Dotter i New York och de personer som varje fredag samlas där för att sticka och skvallra. Än har jag inte kommit så långt, men det känns som en måbra-bok med hög mysfaktor.  Själva handlingen kanske inte blir den mest originella men jag gillar att det utspelar sig i en garnaffär. Det är inspirerande, jag funderar allvarligt på att börja virka igen. Det går nämligen i perioder, för närvarande har jag en halvfärdig sjal som bara väntar på att bli färdig och få användas. Sen är det kanske dags för mig att  lära mig sticka!   

 

latte-och-livets-rata-och-aviga