Jag kan inte vara trogen…

…en bok i taget…

Jag är en sådan person som alltid har flera böcker på gång samtidigt. Hur många beror lite på… För närvarande läser jag 4 böcker och lyssnar på 2 ljudböcker. Men hur kommer det sig då att jag helt enkelt inte fokuserar på en bok i taget? Kan ska är jag för ombytlig och behöver variation? Jag har funderat på detta och kommit fram till följande. Jag har ingen TV och använder nog böcker som andra ser på TV. Tittar man på TV följer man kanske en dramaserie en spännande serie och så ser man några intressanta dokumentärerdå och då. Låt mig ge ett exempel utifrån de jag läser/lyssnar på just nu. Jag behöver alltid fylla på mitt behov av deckare så just nu läser jag Godmorgon midnatt av Reginald Hill. Den andra skönlitterära bok jag läser är mer åt dramahållet, den heter Blond skriven av Joyce Carol Oates. Boken känns som en modern klassiker. Den är riktigt bra, både historien och språket. Men samtidigt är det en mastodont bok på över 800 sidor. Jag läser intensivt ett par 100 sidor sen tröttnar jag på den och lägger undan den tills andan faller på igen. Jag läser även två faktaböcker, dels Skriv på av Elisabeth George och Chockdoktrinen av Naomi Klein. De två ljudböcker jag lyssnar på är Djävulens fjäder av Minette Walters och Att välja glädje av Kaj Pollack. Dessa böcker ger mig sammantaget en bra blandning!