Böcker som resesällskap

Om några dagar ska jag åka till Indonesien och tillbringa en månad där. Detta är STORT, det blir min första resa till Asien!!! Det är nog till och med lite för stort för att jag ska kunna greppa det fullt ut. Jag kan inte föreställa mig hur det ser ut, vad som kommer hända eller hur det kommer att vara. Mer än att det kommer bli ett äventyr! Detta har dock gjort mig väldigt handfallen när det gäller att planera resan. Jag har läst på lite, men mest tänker jag att det blir nog bra som det blir! Vad jag dock har ägnat mycket tid åt är att fundera ut vilka böcker jag ska ta med mig. Av Lonley Planet har jag förstått att det inte är helt lätt att hitta böcker på engelska i Indonesien och gör man det är utbudet ganska litet. Så det enda rätta är alltså att ta med lektyr för en hel månad hemifrån. Men vilka böcker ska jag välja? Detta har jag grubblat på ett bra tag nu och följande har jag kommit fram till:

Jag måste ta med några deckare, rena avslappningsböcker, det blir “Skugga” av Karin Alvtegen och “Den du inte ser”av Mari Jungstedt. Alvtegens bok är ett säkert kort, jag har tyckt om alla hennes böcker hittills och har verkligen längtat efter att “Skugga” skulle komma ut i pocket, den kan inte va annat än bäst! I sommras besökte jag Gotland för första gången och blev hjälplöst förälskad i denna otroliga ö. Därför känns det som ett naturligt steg att börja läsa Jungsteds böcker då dessa utspelar sig just på Gotland!

Förutom deckare har jag planer på att ta med “Svart flicka vit flicka” författad av Joyce Carol Oates. Den verkar vara gripande och intressant. Dessutom är jag facinerad av denna författare, hur hinner hon skriva så mycket?? Jag hinner absolut inte med att läsa alla hennes böcker! Nu när jag sitter här och funderar undrar jag om inte en av Paolo Coelhos böcker åker ner i väskan, kanske “Pilgrimmsresan”. Den har jag tänkt läsa länge.

Sen tänkte jag ta med en bok som kan hjälpa mig att utveckla mitt skrivande och förhoppningsvis ge mig lite nya idéer, det blir Göran Häggs “Författarskolan”. Jag vet ingenting om den, men den lät bra på baksidan och den är inte så tjock!  

Mitt senaste påfund när det gäller böcker och resor är att ta med en bok som handlar om något jag vill lära mig mer om. Senast jag var i Tunisien startade jag denna tradition genom att ta med och läsa en bok om Ayurveda. Denna gång är det Mindfullness som står på agendan. Jag ska ta med en bok som heter “Mindfullness från början” skriven av en dans kvinna som heter Charlotte Mandrup. Det känns som en bra idé att åka till Indonesien och lära mig mer om Mindfullness.

Sist men inte minst tänkte jag bygga på mina  kunskaper kring projektledarskap, antingen tar jag med en bok som rätt och slätt handlar om olika aspekter av projektledarrollen eller en bok om motivation, hur man motiverar båda sig själv och andra.

Efter denna genomgång inser jag att det är ganska många böcker jag vill ta med, frågan är bara om jag får plats med alla…