Böcker om hur man ska skriva

Jag har precis upptäckt en ny typ av böcker som jag inte ens visste fanns. Böcker som beskriver HUR man går tillväga med sin skrivprocess för att lyckas! Kanske är det naivt att inte ha vetat om detta fenomen. Men fram tills nu trodde jag att det som stod till buds var gramatikböcker samt att läsa andras verk för att på så sätt få lärdom och kunskap. Dessa källor tror jag fortfarande är oumbärliga. Men det skadar ju inte att få tips och råd från flera källor. Just nu läser jag “Skriv på” av Elisabeth George. I denna bok beskriver hon hur hon själv går till väga med sin skrivprocess i syfte att hjälpa andra som vill lyckas med sitt skrivande. Jag finner boken underhållande att läsa och ur mitt perspektiv har hon många goda poänger. Så trots min minimala kunskap inom denna typ av böcker skulle jag vilja rekomendera den! Det skadar nog inte att jag läst många av hennes böcker och ser henne som en intressant och skicklig författare. En av hennes starkaste sidor att är bygga upp verklighetstrogna personporträtt. Där finns mycket att lära! Jag har även tankar på att läsa Göran Häggs “Nya författarskolan. Även Stephen King har skrivit en bok med samma syfte, den heter “Att skriva – en hantverkares memoarer”. Den lockar mig, skulle vara intressant att få insikti hur han skapar sina historier. Var får han alla sina historier ifrån?