När började det?

Min alldeles egna blogg! Äntligen! Här har jag tänkt dela med mig av alla mina tankar kring mitt skrivande och läsande! Så får vi se vad det blir av denna idé och vart jag hamnar!

När började jag skriva egentligen? En fråga som jag fick ställd till mig för någon månad sedan. Jag hade inte något svar på denna fråga men det verkar som om min hjärna har fortsatt fundera kring frågeställningen undermedvetet, för idag ploppade svaret upp från ingenstans! Mitt första skrivarminne är från när jag gick i 4e klass. Jag och en klasskompis skulle tillsammans hitta på en historia och illustrera den. Vi skapade egna sagofigurer och ett äventyr som utspelade sig på ett tåg. Mina ambitioner var höga och jag ville gärna hitta på fler historier, men någonstans på vägen sinade fantasin och andra saker blev roligare. Skrivande utvecklades främst till dagboksskrivande, för ingen att läsa!

Inte förrän nu, ett antal år senare har jag bestämt mig för att ta mitt skrivande till en ny nivå. Sedan en tid tillbaka, kanske ett år har jag skrivit skönlitterära texter och haft tankar på ett längre projekt. Jag sökte och kom in på en skrivarkurs som jag nu gått på i sex veckor. Detta är en stor utmaning genom vilken jag hoppas förkovra mig i det hantverk som skrivandet faktiskt är.