Läst i juni – en fortsättning

Så fortsätter genomgången av böcker jag läste i juni!

Bibliotekslånet “Barnen på Hidden Valley Road” var riktigt bra men skrämmande läsning. Detta är den sanna historien om den amerikanska familjen Gavin där sex av familjens tolv barn får diagnosen schizofreni.

En av mina favoritförfattare är Caroline Säfstrand. Jag plockade upp en av henne äldre böcker “Tiden läker inga sår” om vännerna  Ethel, Dorotea och Maggan som är oskiljaktiga under ungdomen. Tills något händer som får dem att gå skilda vägar. Men när de tre kvinnorna är i 70-årsålder samlar Dorotea ihop sina vänner igen. De är motsträviga av olika anledningar med vet också att de behöver ta itu med konsekvenserna av de val det tillsamman gjorde som unga och som nu påverkar deras närmaste. Finstämd, sorglig och alldeles underbar. Det är något alldeles särskilt med Caroline Säfstrands författarskap. Det gör mig så glad att jag har flera olästa böcker av henne i bokhyllan att se fram emot!

“Samtal från en ängel” av Guillaume Musso bjöd på underhållande läsning som verkligen tog ut svängarna. En bok att njuta av så länge den varar men inte gav den något bestående intryck och slutet, ja det var lite för osannolikt. Men jag kan absolut tänka mig att läsa mer av Musso om det är underhållsläsning jag känner för!

“Blodskam” av Caroline Engvall bjöd på spännande läsning om familjehemligheter och systerskap. Helt klart läsvärd och detta är första delen i en serie jag absolut kan tänka mig att fortsätta läsa.

“De sju morden på Evelyn Hardcastle” av Stuart Turton var helt fenomenal. En roman som vänder upp och mer på det mesta och kräver en hel del av sin läsare. Det gäller att ge sig hän och hänga med i svängarna. En roman som med fördel kan sträckläsas. Känner spontant att detta var en av sommarens bästa böcker!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 + four =