Agatha Christies Fem små grisar

Agatha Christie är en sådan författare som har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. Mitt deckarintresse och Agahta Christie – kärlek kommer ursprungligen från min mormor. Min mormor har alltid läst mycket och gärna deckare som just Agatha Christie och Maria Lang vilket har sedan gått i arv till både min mamma och mig.
Nu har nio av Agatha Christers böcker nyöversatts och getts ut med nya, riktigt fina omslag. Och jag har läst Fem små grisar. 

AC_Fem små grisar_1

Fem små grisar är en pusseldeckare i riktig Agatha Christie – anda. Det som skiljer denna bok från många av de hennes andra böcker är att huvudpersonen och detektiven Hercule Poirot blir anlitad för att klara upp ett mord som skedde för 16 år sedan. Ett mord som anses uppklarat och där en kvinna blivit dömd. Men den dömda kvinnans dotter är tveksam till om det verkligen är hennes mamma som är mördaren och ber Poirot undersöka saken. Fem möjliga förövare finns och dessa ska Poirot syna i sömmarna.

AC_Fem små grisar_2

Jag gillar deckare och läser många olika författare i genren. Det jag gillar med att återkomma till en Agatha Christie-decakre är att den är avskalad, helt och hållet fokuserad på brottet. Christies deckare håller hög kvalitet och är kluriga och finurligt utmejslade. Innehållet i Fem små grisar är en strålande historia och att den sedan är snyggt förpackad höjer läsupplevelsen!

AC_Fem små grisar_4

Är du redan ett Agatha Christie-fan tycker jag definitivt att du ska läsa denna och har du inte läst något av Agatha Christie tidigare är Fem små grisar en bra bok att börja med.

Recensionsex från Bookmark Förlag