Utan personligt ansvar

Vanligtvis brukar jag låta det gå ett bra tag innan jag läser ännu en bok av en författare, men med Lena Anderssons böcker om Ester gör jag ett undantag.

Utan personligt ansvar

I maj lyssnade jag på Egenmäktigt förfarande som ljudbok och kunde efter bokens slut konstatera att de var en av de bästa böcker jag läst. Så nu, bara någon månad senare lyssnar jag på den andra boken om Ester, Utan personligt ansvar. Halvvägs in i boken kan jag konstatera att den är bra, till och med mycket bra men än så länge når den inte upp Egenmäktigt förfarandes briljans.  

I denna bok faller Ester Nilsson för den gifte skådespelaren Olof Sten. Och precis som förra gången utspelar sig en mer eller mindre olycklig kärlekshistoria där de båda parterna misslyckas fatalt i sina försöka att kommunicera med varandra.

Vid ett senare tillfälle är sedan planen att jag även ska läsa dessa böcker, med en penna i handen för att kunna stryka under de bästa meningarna och resonemangen.

Utan personligt ansvar och egenmäktigt förfarande

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine + 14 =