Alla tre, Alfons, Mumin och en drake

Jag försöker ta med barnen till bibliotek ungefär en gång i veckan. Vårt närmaste bibliotek är nybyggt med en väldigt fin barnavdelning som inbjuder till att både läsa, rita, leka och upptäcka vilket jag tycker är strålande. Biblioteksbesöken genererar dubbelglädje, först är det roligt under själva biblioteksbesöket och väl hemma är det kul att plocka upp, bläddra i och läsa alla nylånade böcker. Böckerna nedan fick vi med oss hem sist:

Biblioteket_barnböcker

En bra mix av nya och gamla bekanta. Lilla Fröken Löken valde två böcker om Alfons, en bok om Lilla Anna och en bok om Mumin. Resten av böckerna plockade jag ihop.

Jag lånade hem Alla tre gräver en grop som är skriven av Maria Nilsson Thore. Det är en bok i en serie om tre barn, Idde, Valle och Ester på 2,5 år och deras öden och äventyr på sin förskola. Jag har varit nyfiken på denna bokserie ett tag och blev glad då en av böckerna fanns inne på biblioteket. Alla tre gräver en grop är en vardagsnära bok med helt ok bilder om samarbete och konflikter små barn emellan. Tanken är väldigt god men boken når inte ända fram, lite för enkel text och bilderna är inte lika fina som i Maria Nilsson Thores andra böcker Bus och för på varsin ö  och Petras prick. Men om fler böcker i serien finns tillgängliga på biblioteket kommer vi nog att låna dem ibland.

Bad-dags med Bolibompadraken! av Mats Wänblad visade sig vara en hit. Den är både en rolig berättelse om Bolibompadrakens besök på badhuset samtidigt som den är väldigt informativ om vad man ska göra och inte göra när man är på ett badhus.