Flickan under jorden

Flickan under jorden är den första boken i en deckarserie med arkeologen och benexperten Ruth Galloway i huvudrollen. Författaren är Elly Griffiths.

Flickan under jorden2

Ruth blir kontaktad av polisen för att tidsbestämma några ben från ett barn som hittats begravet utanför staden King’s Lynn i Norfolk. Därmed blir Ruth indragen i jakten på två försvunna flickor.

Det är en på många sätt klassisk deckare, med en något udda men sympatisk huvudperson. Där läsaren får följa både ett brott och dess väg mot upplösning och huvudpersonens inte helt okomplicerade privatliv.

Det är en  lagom bok på ca 250 sidor, hyfsat intressanta huvudpersoner och en ok intrig. Intrigen är inte  unik  och delar känns igen från andra deckare men den är ändå helt ok, flyter på bra och blir inte långrandig. Den tar även några intressanta svänga som jag inte räknat med. Jag kan inte riktigt säga vad det är som särskiljer denna deckarserie från alla andra men jag fastnar för den och är på väg att beställa bok 2 Janusstenen. Så bra var den!

Det är nog menat att jag ska läsa hela serien om Ruth, när jag var nere i vårt återbruksrum  hittade jag En orolig grav som är del 5 i serien.

En orolig grav

 

1 thought on “Flickan under jorden

  1. Pingback: Huset vid havets slut | www.ordblogg.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 − 3 =