Läsläget

Det blir inte mycket nöjesläsning just nu. Tiden räcker inte till. Men ambitionen finns där! Och jag tar vara på alla tillfällen som ges.

I senaste numret av Books and dreams läste jag en liten intervju med Elly Griffiths. Jag har hennes debutroman Flickan under jorden. Så den plockade jag fram i hopp om att den ska bli läst inom en snar framtid. Huvudpersonen är Ruth Galloway, arkeolog, 40 år, singel, lever med sin radio och sina katter. Känner att det är en karaktär jag skulle vilja lära känna i höst och trivs vi ihop finns det fler böcker om henne!

Flickan under jorden

En bok jag har börjat läsa är En förtjusande man av Marian Keyes. Jag försökte mig på den i somras men kom inte många sidor. Nu går det däremot bättre och när det finns en stund över är det ofta skönt med en lättläst bok som är lätt att komma in i efter några dagars uppehåll. Boken kretsar kring 4 kvinnor som på olika sätt har kopplingar till en man. Boken är på dryga 700 sidor och det ska bli intressant om Keyes lyckas hålla liv historien så länge.

En förtjusande man

The female brain handlar om precis det, den kvinnliga hjärnan. Intressant, men kräver koncentration av sin läsare. Men finns det ork och en lite längre stund över läser jag gärna några sidor i denna.

The female brain

Den sista boken jag har framme som jag önskar att läsa snart är En del av mitt hjärta lämnar jag kvar om Afghanistan. Men jag väntar lite. Är inte riktigt på rätt humör för att läsa om fattigdom och krig.

En del av mitt hjärta lämnar jag kvar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

8 − 4 =