Min sommarläsning

Mitt i sommaren och inte många minuter har tillbringats vid datorn, däremot har det blivit lite läst. Närmare bestämt tre böcker som jag kan rekommendera:

Mississippi, Hillary Jordans debutroman om två familjer på en bomullsfarm år 1946 i Mississippi. En stark och dramaturgisk smart berättelse med 6 olika berättarperspektiv.

Mississippi Mississippi lånade jag via bibliotekets e-bokstjänst och läste på telefonen. Jag tycker om att alltid ha en bok på gång i telefonen. Alltid nära till hands, då blir det att jag läser några sidor istället för att slösurfa när tillfälle ges.

Innan du dog är den tredje fristående boken om psykologen Siri, skriven av systrarna Camilla Grebe och Åsa Träff. Jag har tidigare läst både Någon sorts frid och Bittrare än döden. Innan du dog levererar både en bra story och ett bra slut. När det gäller Bittrare än döden lämnade upplösningen mycket att önska så det var roligt att Innan du dog höll hela vägen. Även om varje bok i Siri-serien är fristående läses de med fördel i ordning. Snart kommer den fjärde boken ut: Mannen utan hjärta, det ser jag fram emot!

Innan du dog

Alltid hos dig är skriven av Maria Ernestam. En smart bok som länkar samman en historia från då och en som utspelar sig i nutid. Språket haltar ibland men berättelsen finner jag strålande.

Alltid hos dig2

Ernestam är en av mina favoritförfattare, jag har haft behållning och kommer ihåg alla böcker jag läst av henne:

Busters öron

Kleopatras kam

Caipirinha med döden 

Ernestams senaste bok Marionetternas döttrar är ännu oläst, men det är bara en tidsfråga innan den förhoppningsvis slukas. Tills dess njuter jag av att ha en oläst bok av en favoritförfattare som väntar på att bli läst.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

10 + eighteen =